Bouw van koninkrijkszaal voor Jehovah (reportage)

TJ15 sept.2011 – een.be

In Korbeek-Lo bij Leuven hebben vrijwilligers van de getuigen van Jehova de 200steKoninkrijkszaal in ons land gebouwd. En dat gaat razendsnel. “Om de overlast voor de buurt zoveel mogelijk te beperken,” zegt Jonathan Meerts, woordvoerder van de getuigen van Jehova. In 3 dagen is het hele bouwwerk klaar. “Deze Koninkrijkszaal is een centrum voor alle inwoners van de regio Leuven die interesse hebben voor de bijbel.”

Iedereen kent de getuigen wel van het huis-aan-huis prediken van het ‘goede nieuws van Gods koninkrijk’. Meestal gaan de deuren meteen dicht. We volgden een familie Jehova’s getuigen op een congres, tijdens het prediken en thuis tijdens de bijbelstudie met de kinderen. “Wij zijn opgevoed als getuigen en dat doen wij ook met onze twee dochters,” vertellen Alexander Van Haver en Sofie Freché. “Omdat we allemaal een goeie vriend van God willen zijn.”

Ieder jaar laten zo’n 100 Belgen zich dopen in naam van Jehova. “Vanaf dat moment heb je je leven aan Jehova gegeven,” zegt Melanie Bellantoni. Maar ieder jaar stappen er ook 100 Belgen uit de organisatie. Volgens ex-getuige Patrick Haeck omdat “het een sekte en een mentaal concentratiekamp is waar ze proberen je gedachten te beheersen.” In totaal telt ons land nog om en bij de 24.000 getuigen van Jehova.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s